Åtalad för brutal misshandel

Två unga män - varav en från Bollnäs - har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för flera fall av brutal misshandel i Avesta.

Männen som är 22 och 24 år ska stå till svars för en hel rad olika brott.

Det grövsta våldsbrottet handlar om en misshandel i en lägenhet i Avesta i mitten av februari.

Enligt åklagaren har de två åtalade männen misshandlat lägenhetsinnehavaren - också det en man - genom att sticka honom med en kniv, slå och sparka honom mot huvudet, ge honom elektriska stötar i underlivet och trampa på hans könsorgan.

De har tvingat av mannen koden till hans bankomatkort och sedan tagit ut närmare 13 000 kronor med kortet. Dessutom hävdar åklagaren har de stulit tre mobiltelefoner från lägenhetsinnehavaren.

De två åtalade som är från Avesta och Bollnäs ska också stå till svars för att tillsammans ha misshandlat två andra män dagen före. Brottsoffren har misshandlats med sparkar och slag när de har legat nere på marken. Misshandeln har lett till ansiktsfrakturer i båda fallen.

Åtalet omfattar 14 olika punkter, och förutom ytterligare två misshandelsbrott handlar det bland annat om övergrepp i rättssak, narkotikabrott , bilstöld och våld mot tjänsteman.

De två åtalade männen har suttit häktade sedan den 21 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista