Mordspår säkrade i Gnarp

Polisen har säkrat spår från den lägenhet i Gnarp där en 64-årig man misstänks ha blivit mördad under den senaste helgen.

Materialet har skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) för analys.

-Beträffande dödsorsaken hoppas vi få ett resultat av obduktionen under onsdagen, förklarar säger Gävleborgspolisen talesman Hesam Akbari till TT.

Hittills har polisen ingen misstänkt för mordet.

Polisen misstänker att mannen bragts om livet eftersom han hade skador efter yttre våld som han inte kunde ha orsakat sig själv.

Mannen hittades på söndagskvällen död i sin bostad i Gnarp i Nordanstigs kommun. Det var en kvinnlig bekant till mannen som hittade honom.

Ett antal personer i mannens bekantskapskrets har förhörts av polisen.

-De är inte misstänkta för något brott, utan vi har talat med dem för att försöka få en bild av hans sista tid i livet, säger Hesam Akbari.

Polisen är nu intresserad av iakttagelser som gjorts från 20-tiden på lördagen och ett dygn framåt. Någon gång under dessa 24 timmar tror polisen att mannen bragts om livet.

En dörrknackning har inletts i radhusområdet, nära E 4, som mannen var bosatt i.

-Det har varit aktiviteter i området under helgen, men vi har inte uppfattat det som att det har förekommit någon spritfest. Något motiv för brottet har vi inte ännu, säger Hesam Akbari.

Mannen var känd av polisen sedan tidigare, bland annat för våldsbrott, stöld, trafikbrott och ringa narkotikabrott under de senaste tio åren.

Gnarp (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista