Polistillslag mot Bandidos i Gävle

Poliser slog till mot motorcykelklubben Bandidos lokaler i Ludvika och Gävle där husrannsakningar genomfördes på tisdagskvällen.

Tillslagen var kopplade till ett samtidigt gripande av två personer i södra Stockholm. De båda greps efter en tids utredning och misstänks för försök till grov utpressning.

Ulf Göranzon, informationsansvarig på länskriminalpolisen i Stockholm, ville på onsdagsförmiddagen inte berätta några detaljer om misstankarna som riktas mot de båda som anhölls senare.

-Det finns skäl att vi tills vidare behåller information för oss själva, säger han och tillägger:

-Det här kan komma att växa.

Av liknande skäl avböjer biträdande chefsåklagare Per Lindqvist, som leder förundersökningen, att kommentera anhållandena och tillslagen.

Enligt kommissarie Sven-Åke Petters, presstalesman vid polisen i Dalarna, gjordes vissa beslag i samband med tillslaget mot Bandidos i Ludvika. Han visste dock inte vad det rörde sig om. Husrannsakningen genomfördes av sammanlagt ett tiotal poliser från Dalarna och nationella insatsstyrkan.

Polisen i Gävleborg kommenterar inte ärendet med hänvisning till att det är ett Stockholmsärende.

Stockholm (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista