Utpressningshärva med Gävlekoppling växer

På onsdagseftermiddagen greps ytterligare två män i en utpressningshärva som inleddes med att polisen slog på till mot kriminella mc-gäng i Gävle och Ludvika.

I samband med tillslagen mot Bandidos, som skedde på tisdagskvällen, greps två gängmedlemmar i södra Stockholm.

De två är en 27-årig medlem i Bandidos i Ludvika och en 29-åring som är medlem i Bandidos i Gävle. Båda misstänks för ett försök till grov utpressning. Samma misstanke riktas mot två män, 37 år och 38 år gamla, som greps i Stockholmstrakten på onsdagen.

-De som greps på onsdagen är såvitt känt inte medlemmar i någon mc-klubb, säger Ulf Göranzon, informationsansvarig på länskriminalen i Stockholm.

Polisen var på onsdagen mycket förtegen om detaljer kring tillslagen och försöket till den grova utpressningen. Men enligt Göranzon rör det sig om ett enda försök att begå brottet. Något ytterligare ville han inte berätta.

Förhör har hållits med de misstänkta som sitter på Kronobergshäktet. De får tills vidare inte ta emot besök, läsa dagstidningar, se på tv eller lyssna på radio.

Biträdande chefsåklagare Per Lindqvist, som leder förundersökningen, avböjer tills vidare att kommentera härvan.

Sven-Åke Petters, presstalesman vid polisen i Dalarna, berättar att vissa beslag gjordes i samband med tillslaget mot Bandidos lokal i Ludvika. Han visste dock inte vad det rörde sig om.

Polisen i Gävleborg kommenterar inte saken med hänvisning till att det är ett Stockholmsärende.

Stockholm (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".