Inte bara negativt med ny ambulansorganisation

Igår presenterade ambulansens ledningsgrupp ett förslag som stuvar om ambulansorganisationen i Hälsingland rejält.  Ambulanserna försvinner i Los och Ramsjö och ersätts av helikopter, medan Hudiksvall tvärt om får Hälsinglands första akutbil, ditflyttad från Sandviken.

Det handlar om en nedragning på verksamheten men Roger Westerlund, ambulanschef i norra Gävleborg vill också gärna framhålla det positiva i förändringen

Det kommer alltså alltid att finnas en bil, redo att rycka ut på akuta uppdrag, från sjukhuset i Hudiksvall. Såvida den inte är upptagen förstås.
Men i de västra delarna av norra Hälsingland löser man det på ett annat sätt genom att hyra in helikoptrar från Östersund.
 - Det kommer att ta längre tid att få transport till norra Hälsingland men å andra sidan så kommer patienten snabbare till sjukhus, säger Roger Westerlund som är biträdande verksamhetschef för ambulanssjukvården i Gävleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista