SCANPIX

Äldreboendet skogsgläntan öppnar igen

I kväll kommer Sandvikens kommun att besluta att köpa loss den fastighet där äldreboendet Skogsgläntan fanns innan det las ner för drygt två år sedan.

Till hösten kommer därmed 20 nya demensplatser att finnas.

- Min fru har väntat sedan förra hösten på en plats men nu ser det ut som att hon kan få en egen lägenhet till hösten, säger Claes Tengvall som gläds åt nyheten.

Det var 2004 som Sandvikens kommun beslutade att stänga äldreboendet Skogsgläntan, av ekonomiska skäl. Sedan dess har man brottats med bekymmret vad man ska göra av alla äldre som behöver ett särskilt boende.

Sandvikens kommun ligger hopplöst sist i statistiken, över kommuner som inte kan erbjuda sina invånare plats på äldreboende, som länsstyrelsen för.

Men i kväll kommer alltså kommunfullmäktige med största sannolikhet besluta att köpa den fastighet, av landstinget för 10,3 miljoner kronor, där Skogsgläntan bedrev sin verksamhet fram till 2004, och åter bedriva särskilt boende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".