Avvisade palestiniern får ingen behandling - riskerar dö i njursjukdom

Den njursjuke avvisade palestiniern Ahmed Amoura, som hämtades från sjukhuset i Bollnäs i måndags kväll förra veckan, får inte längre den dialysbehandling som han är helt beroende av för att överleva.

Det säger han till Radio Gävleborg via en skrapig telefon i Syrien.

- De lovade mig att jag skulle få behandling en gång i veckan. Men i dag sa de att jag inte kunde få någon behandling alls, säger Ahmed Amoura.

Ahmed Amoura är förtvivlad. Hela dagen i dag har han gått runt och letat efter någon som kan ge honom dialysbehandling, säger han.

Ahmed är njursjuk och behöver den här behandlingen tre gånger per vecka.

Går det för lång tid innan han får den så kommer all den vätska som samlas i hans kropp till slut att komma in i lungorna och dränka honom inifrån.

När han släpptes från det syriska häktet i lördags fick han den nödvändiga dialysen, och desutom ett löfte om behandling åtminstone en gång i veckan.

Det löftet har nu brutits, säger han. Läkaren vill inte längre ge honom dialysbehandlingen, och Ahmed Amoura är nu rädd att han ska dö.

-

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".