38-åring dömd - körde på sin sambo

I dag, på torsdag, kom domen mot den 38-åriga kvinna från Hälsingland som stått åtalad för att ha kört över sin sambo i Bollnäs i slutet av december förra året.

Det var i slutet av december förra året som kvinnan, enligt åtalet ska ha kört över sin sambo med bil, utanför parets gemensamma bostad i bollnäs.

Åklagaren, Mikael Hammarstrand, ville få det till att kvinnan varit berusad när hon körde bilen och sedan kört över mannen och lämnat platsen.

Men tingsrätten gjorde en annan bedömning och friade 38-åringen för åtalspunkterna grovt rattfylleri och vållande till kropps-skada.

Man ansåg det inte bevisat att kvinnan varit berusad när hon körde bilen, och dessutom finns inga klara bevis, hävdar man, att hon kört över sambon.

Däremot, så döms hon till villkorlig dom och dagsböter på 160 kronor i 80 dagar för obehörigt avvikande från trafikolycksplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".