Två 20-åringar åtalas för våldtäkt

De två unga männen gav sig på en ung kvinna utomhus i Hudiksvall. De brottade ner kvinnan på marken och höll fast hennes armar och därefter våldtog de henne.

På fredagen åtalades de båda 20-åringarna för våldtäkt.

Kammaråklagare Michael Dahlberg hävdar i åtalet att de båda 20-åringarna tillsammans och i samförstånd använt våld för att tvinga den unga kvinnan till samlag eller annan kränkande sexuell handling natten mot den 29 april.

Enligt åtalet ska de båda männen ha hållit fast kvinnans armar och hållit för hennes mun så att hon inte skulle kunna fly eller ropa på hjälp. Övergreppet skedde utomhus vid en gata i centrala Hudiksvall.

Männen som greps senare samma dag har sedan dess suttit anhållna och häktade. De har i polisförhör medgett att de träffat den unga kvinnan på en fest som pågick i närheten av brottsplatsen. De förnekar dock att de gjort sig skyldiga till våldtäkt.

Åklagaren yrkar på att de båda männen ska utvisas ur landet efter att ha avtjänat sina straff. De båda männen hade ett tillfälligt arbetstillstånd och hade vistats en kortare tid i Hudiksvall då våldtäkten skedde.

Hudiksvall (TT)