Får inte servera alkohol på sin egen fest

Ljusdals kommunen vill inte tillåta att hotellägaren Håkan Carlblom serverar alkohol på sin egen privata 50-års fest senare än till klockan två på natten. Nu har Håkan Carlblom överklagat till länsrätten och fått rätt, men han är besviken på kommunen.

Trångsynthet, kallar han det. Håkan Carlblom. Eftersom han själv äger krogen så tycker han det vore lämpligt att ha sin 50-års fest just där. Helt ok för kommunen, bara de klappar festen igen vid senast klockan två på morgonen därefter. Men Håkan vill festa längre, därför överklagade han till länsrätten som gav honom rätt. Kommunen vill istället att han ska hyra en helt annan lokal, där ingen spritförsäljning får ske.
Akohollagstiftningen har leberala regler när det gäller slutna sällskap även om det sälj alkohol på plats. Kommunerna har därför rätt att göra undantag från regeln att alkoholförsäljning inte får hålla på längre än klockan ett på morgonen.
Ljusdals kommun valde därför att förlänga till klockan två på morgonen - en tid som alltså Håkan Carlblom inte var nöjd med och överklagade därför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".