Slopa A-kassa och sjukförsäkringarna

CUF-ordförande, och Segersta-sonen, Magnus Andersson och partikollegan Gustav Andersson föreslår i en debattartikel i DN idag att A-kassan och sjukförsäkringarna ska slopas. Istället vill dom att alla ska få lika stor ersättning oavsett lön, och att det sen är upp till var och en att teckna privata försäkringar.

Magnus Andersson, från Segersta i Hälsingland, valdes tidigare i år till ordförande för centerpartiets ungdomsförbund. I en debattartikel i DN i dag skriver han tillsammans med partikollegan Gustav Andersson att han vill slopa A-kassan och sjukförsäkringen. Istället ska ett, som han själv kallar det, grundtrygghetssystem införas. Det innebär att alla ska ha en ersättning som är lika stor för alla, oavsett lön. Ersättningen ska vara tillräckligt hög för att klara av det elementära, men tillräckligt låg för att det ska löna sig att skaffa ett jobb. Vill man sen ha en bättre levnadsstandard det tillfälle man saknar inkomst är det upp till var och en att teckna egna, privata försäkringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".