Lakan rör upp känslor i Axmar bruk

Ett konstbråk har blossat upp i Axmar bruk. Orsaken till bråket är en installation med 29 lakan som hänger i slottsparken. Föreningen Axmar hyttan kräver nu att installationen plockas ned. Men en av konstnärerna Kiki Larsson har svårt att förstå reaktionen.

Meningarna går i sär om Laundry day, Kiki Larssons och Sasha Berglunds installation i Axmar bruks slottspark. Nu vill föreningen Axmar hyttan att konstnärerna plockar ner lakanen som svajar i vinden mellan träden. Det är fjärde året som Kiki Larsson ansvarar för utsmyckningen av parken och tidigare har samarbetet med föreningen Axmar hyttan löpt problemfritt. Ebbe Lundqvist som är ordförande i föreningen tycker lakanen påverkar parkens karaktär negativt. Men konstnärerna själva har inga planer på att gå föreningen till mötes. Istället väntar storslagna planer för installationen Laundry day.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".