Bapupa får spela fotboll för Gefle IF

Den misshandelsdömde Yannick Bapupa får spela allsvensk fotboll igen för Gefle IF. Kravet är att han genomgår en behandling för att förbättra relationen med sin fru.

I tisdags dömdes Bapupa för misshandel, olaga frihetsberövande och olaga hot mot sin fru. Gefle IF skriver i ett pressmeddelande att klubben ser oerhört allvarligt på de brotten.

Men idag så beslutade Gefle IF ändå att Bapupa ska kvarstå i Gefle IF och återgå till träning så fort det är praktiskt möjligt. Kravet är att Bapupa ska genomgå ett program som syftar till att han ska förbättra sin relation till sin fru.

Yannick Bapupa har i ett öppet brev skrivit så här: ”Min fru och jag har haft det jobbigt en tid och vi har under en längre tid varit oense i vårt förhållande. Tyvärr gick vårt sista bråk över gränsen och polisen fick ingripa i vår lägenhet. ... Min fru och jag kommer nu att ta hjälp utifrån för att förbättra vår relation.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista