Sverigedemokratisk nämndeman får kritik för blogginlägg om Bapupa

Roger Hedlund, ordförande för Sverigedemokraterna i Gävle, skriver nu på sin blogg att han tycker att Geflespelaren Bapupa borde ha dömts till utvisning ur Sverige.

Roger Hedlund var själv en av de två sverigedemokrater som satt som nämndemän i rättegången, och var alltså delaktig i domslutet. Att han sen går ut och kritiserar det domslutet för att bilda politisk opinion är ett allvarligt fel, tycker det moderata oppositionsrådet Inger Källgren Sawela.

- Om Roger Hedlund hade en avvikande åsikt borde han ha anmält den i rätten, inte varit tyst för att sedan använda domslutet till att bilda politisk opinion, säger Inger Källgren Sawela.

Hon säger också att Roger Hedlund blandar ihop rollen som nämndeman med rollen som politiker, och att han därför borde avväga att sluta som nämndeman.

Roger Hedlund är oförstående och tycker att det är tragiskt att Inger Källgren Sawela tycker så.

- Hon tycker väl inte om publiciteten kring partiet kanske. Jag förstår faktiskt inte själv problematiken med det här, att kunna uttala sig som politiker samtidigt som att vara nämndeman, säger Roger Hedlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista