Fånge dubbelrymde på två dagar

I fredags rymde den flyfotade 41-åringen från Gävlefängelset, men greps samma dag. På söndagen hölls ny häktningsförhandling mot honom - men mannen rymde.

-Han reste sig tydligen bara upp efter häktningsförhandlingen, sprang ut ur rättssalen och lyckade ta sig ut på gatan. Och sedan dess har vi inga spår, säger Max Forsström, vakthavande befäl vid polisen i Gävleborg, till TT.

Rymningen från tingsrätten i Hudiksvall vid 14-tiden på söndagen är i tid räknat redan mera lyckad för fången än fredagens från Gävlefängelset. Då fick mannen bara smaka frihetens sötma i ett par timmar.

41-åringen liftade troligtvis in till centrala Gävle sedan han avvikit från den öppna anstalten. Efter att ha misslyckats med att tilltvinga sig en bil av en kvinna vid tågstationen i Gävle försvann han igen, tills polisen fick tips om att han liftade på E 4 norr om Gävle. Mannen hittades, greps och sattes åter i cell.

Häktningsförhandlingen på söndagen gällde försöket att tilltvinga sig bilen. Och ännu har polisen alltså inte hittat den flyfotade 41-åringen som är hemmahörande i Sundsvall.

-Inte ännu, men han har väl antagligen flytt i den riktningen, säger Forsström.

Hudiksvall (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista