Första bortavinsten för Gefle

Med tränare Per Olsson på läktaren och skyttekungen Johan Oremo däckad av en förkylning tog Gefle sin första bortaseger för säsongen då man besegrade Kalmar FF på Fredriksskans med 0-1.

Kalmar FF med César Santin och Patrik Ingelsten på topp skapade mängder med målchanser i matchens inledning mot Gefle.

Redan efter femton sekunder kunde Ingelsten ha gjort 1-0 men Mattias Hugosson i Gefles mål, som gjorde en mycket bra match, stod i vägen.

-Vi blir väldigt centrerade men skapar ganska bra med chanser, säger Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

Kalmardominans

Efter detta fortsatte Kalmar att trycka på och Hugosson dominerade i målet. Först räddade Geflekeepern Santins volleyskott i det bortre krysset. Efter detta hade Hugosson hjälp av sina medspelare som styrde undan skott från både Santin och Ingelsten.

Och när Santin träffade ribban i den 34:e minuten väntar alla på Fredriksskans att bollen ska leta sig förbi Hugosson. Men i stället är det Petter Wastå i Kalmars mål som får se sig besegrad.

- Vi var bra med i början men sen har Kalmar en period då de spelar bra fotboll men då lyckas vi att göra mål i stället. Det är precis en sådan medgång som vi behöver, säger Per Olsson.

Ologiskt mål

För mitt i brinnande Kalmardominans kom Gefles segermål helt ologiskt. Daniel Bernhardsson fick bollen långt ut till höger och slog ett perfekt inlägg till Jonas Lantto. Lantto drog till på volley och bollen for förbi en chanslös Wastå i Kalmarmålet.

-Åtta av tio sådana här matcher vinner man men i dag gör Gefle mål och det gör tyvärr inte vi, säger Bergstrand.

I den andra halvleken fortsatte Kalmar att pressa Gefle som spelade extremt defensivt.

- Vi spelar ganska defensivt de sista 20 minuterna men det blir så när man bevakar en ledning på bortaplan. Det var en klassisk bortaseger, säger Olsson.

Kalmar (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista