Gävles cityfest kommer att förändras

Nästa år kan bli det sista året för Gävles cityfest i sin nuvarande form. Den nya cityfestgeneralen Per Schönnings vill nämligen göra om cityfesten totalt om två år.

Per Schönnings har i flera år haft funderingar på hur man ska förändra cityfesten och när han nu i år blev chef för hela festivalen ser han möjligheter till att göra om cityfesten totalt.

Redan om två år kan vi få se en cityfest med betoningen på det lokala.

Troligtvis så kommer öltälten försvinna, tivolidelen begränsas och de mobila knallarna kommer att få hålla till vid en särskild marknadsplats.

Om de överhuvudtaget får komma till Gävles cityfest, eftersom det ska vara fokus på det lokala.

Det enda som kommer att kännas igen är musikföreställningarna som kommer att vara oförändrade, trots att de som uppträder inte kommer från Gävle.

Den nya festen kommer inte heller att ha en så kallad fram- och baksida - allt ska vara integrerat.

Det här välkomnar de lokala butikerna vid Nygatan som har fått leva med att det blir färre kunder i butiken under cityfesten.

- Vi vill inte bli utbyggda ur cityfesten som det tidigare och i år har varit, säger Petra Ederborg som är regionchef för modebutiken Cubus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista