Hundkurs för funktionshindrade

Funktionshindrade och utvecklingsstörda i Söderhamn får nu chansen att lära sig mer om hundar och att komma ut i naturen. Nu i höst startar kursen Hund för alla, som är helt gratis för deltagarna.

Det är inte ovanligt att utvecklingsstörda är hundrädda. Men bara de får lära sig att hantera en hund kommer de att upptäcka vilken glädje och vilken nytta dom kan ha av hundar tror Therese Abrahamsson.

Det är studiefrämjandet i norra Skaraborg som tagit fram kursmaterialet Hund för alla. Syftet är att utveckla handikappades möjlighet att vistas i skog och natur tillsammans med hundar.

Kursen som startar nu i höst i Söderhamn omfattar fem kurstillfällen och det som deltagarna får lära sig är den vardagliga skötseln av en hund och att umgås på rätt sätt med den.

Och det här kan vara en bra början om någon har funderingar på att skaffa en servicehund så småningom tror Therese Abrahamsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".