Framtiden för Träslottet är oklar

I dag, måndag, stänger Träslottet i Arbrå för säsongen. Och det här är också sista säsongen som Irja Persson driver den gamla kulturgården. Hon har drivit den sedan 1982. Vad som händer med Träslottet i framtiden är oklart. 

1964 slog Träslottet i Arbrå upp dörrarna för allmänheten för första gången. Bakom satsningen stod konsumentjournalistikens pionjär Willy Maria Lundberg.

Hon ville bland annat att Träslottet skulle vara ett idéhus dit människor kunde gå för att få inspiration och se exempel på bra moderna produkter. Under de här åren har det varit otaliga utställningar.

1982 tog Irja Persson över driften efter modern Willy Maria Lundberg. I dag, måndag, när Träslottet stänger tackar Irja Persson för sig och vad som händer med Träslottet i framtiden är än så länge osäkert. Stiftelsen som äger den gamla anrika gården har sökt nya arrendatorer och den här veckan ska styrelsen ta ställning till de anmälningar som kommit in. Irja Persson hoppas att det blir en arrendator som fortsätter i samma anda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".