Hyresgästföreningen försvagas

Hyresgästföreningen i Gävleborg tappar medlemmar. 1995 hade föreningen nästan 23.000 anslutna, men har sen dess tappat drygt 4 500. Trenden är likadan i hela landet.
Enligt Svante Lamell, ombudsman på hyresgästföreningen i Gävleborg, kan en del av minskningen förklaras av utflyttningen från länet och att många lägenheter rivits, under de senaste åren. Men även trenden att allt fler står utanför fackförbund och föreningslivet, tror Svante Lamell, har bidragit till att Hyresgästföreningen tappat medlemmar. De alternativa lokala föreningarna som finns i länet är han lite kluven inför. Det negativa är, enligt Svante Lamell, att hyresgästerna blir uppsplittrade i olika föreningar. Medans den konkurens Hyresgästföreningen fått, på sikt leder till att föreningen sporras till att göra ett bättre jobb. Även om man på Hyresgästföreningen tror att medlemsantalet nu kommer att öka kan dock föreningen i gävleborg få fortsatta problem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista