(sd) får inget gehör i Bollnäs

Det nya parti som har lämnat in flest motioner, interpellationer och ställt flest frågor i kommunfullmäktige, ett år efter valet, är sverigedemokraterna i Bollnäs. Men enligt sverigedemokraternas företrädare, Anita Nordkvist, så bemöts deras aktiviteter med tystnad.

Men Evy Degerman, centerpartistiskt kommunalråd i Bollnäs, och Olle Nilsson Sträng, socialdemokratiskt oppositionsråd, håller inte med Anita Nordkvist om att kommunfullmäktige ignorerar sverigedemokraternas förslag i fullmäktige.

Exempel på dom motioner - eller förslag - sverigedemokraterna i Bollnäs har lagt under det första året som dom suttit i fullmäktige är: införandet av kommunalt språktest för nya medborgare, uppkallande av gator efter våra kulturpersonligheter och fritt val av hemtjänst. Sammanlagt har sverigedemokraterna i Bollnäs lagt 5 motioner, 2 interpellationer och ställt fyra skrifliga frågor i fullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista