Mordrättegång inledd i Hudiksvall

Vid tingsrätten i Hudiksvall inleddes på onsdagen rättegången mot den 40-årige man från Vallvik som misstänks ha mördat en 51-årig kvinna i sin bostad i somras. Den åtalade säger sig ha en total minnesförlust hela den aktuella natten och förnekar gärningen.

Den åtalade hade bjudit hem kvinnan och det fanns även en tredje person i mannens bostad som senare på kvällen åkte hem.
Det var den misstänkta mannen själv som på morgonen den 20 ringde sin far och berättade att kvinnan var död. Fadern i sin tur ringde polisen som senare hittade kroppen i den misstänkta mannens bostad.
Den åtalade förnekar gärningen och säger att han har en total minneslucka från torsdagseftermiddagen den 19 juli till det att han vaknar dagen efter. Minnesluckan förklaras av att han vid tillfället druckit öl och sprit.
Vid rättegången framkom att den misstänktes egen teori kring kvinnans död, var att hon ramlat på en kniv som hon själv hämtat.
Den tre dagar långa rättegången avslutas på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista