Littorin presenterade höstbudgeten

När regeringen i dag presenterade sin höstbudget, fick Gävleborgs län besök av arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin, som pratade med nystart-jobbare, och bland annat berättade att det blir satsningar på nystartjobb också inom den offentliga sektorn.

Gävleborgs län har länge dragits med hög arbetslöshet och när regeringen presenterade sin höstbudget var det just arbetsmarknadsministern som kom till Gävle.

Han höll sin presskonferens i ett av Gävle Galvans lagerutrymmen bland hydrofoerer och tryckkärl. Det går bra för Gävle Galvan, där Kent Rosenqvist är VD.

Nystartjobben, det vill säga ekonomiskt stöd till dem som anställer långtidsarbetslösa, har lyckats så bra att regeringen nu vill införa jobben även inom den offentliga sektorn och få dem att omfatta även deltidsarbetslösa.

I budgetförslaget ligger också sänkt antal a-kassedagar för deltidsarbetslösa, allt för att få fler ut i jobb. Det skapar också tryck på arbetsgivaren att anställa folk på heltid sa Littorin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista