1 av 2
Datorerna ska bli fria från porr i Svenska Kyrkan. Foto: Anders Ekholm
2 av 2
Foto: Scanpix

Svenska kyrkan vill ha ett porrfilter

Allt fler arbetsgivare vill installera ett webbfilter så att inte de anställda kan surfa på porr och spelsajter. Nästa på tur är Svenska kyrkan.

Svenska Kyrkan litar inte på att sin personal avhåller sig från att gå in på porr och spelsidor på nätet - därför vill man sätta in ett filter som gör att det inte går att komma in på sånna webbsidor.
Porrfiltret har också den funktionen att Svenska Kyrkan centralt får uppgifter om någon i personalen har försökt att ta sig in på de förbjudna sidorna. Det går också att få fram vem det är som har gjort försöken. Och sker sker det flera gånger så blir den lokala arbetsgivaren kontaktad.
 - Det är klart att man då måste kontakta den som har gjort dessa försök, säger Thomas Erixson som är kyrkoherde och chef i I Heliga Trefaldighets församling i Gävle.

Men Thomas Erixson medger att detta inte är en lätt uppgift då det blir svårt att bevisa vem som har suttit vid den gällande datorn.

- Det är sådant här som avgör vilken relation man har som chef med sina anställda, säger han till SR Gävleborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista