Tre personer åtalade för mordet på Madeleine Sandegård

Två män - 37 och 26 år - åtalades i dag för mordet på sandvikenkvinnan Madeleine Sandegård i maj förra året. En 27-årig kvinna åtalas för medhjälp till mord. Och enligt vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand så finns det flera motiv till mordet.

Männen har suttit häktade sedan i mars och umgicks i samma kretsar som Sandegård.

Männen misstänks ha misshandlat Sandegård och sedan med hjälp av kvinnan ha fört bort henne och dödat henne i skogen.

Enligt åklagaren så är det ett flera timmar långt förlopp som föregått mordet på Madeleine Sandegård. Hon och de två männen hade varit i våldsamt bråk hemma i hennes lägenhet under eftermiddagen och senare under kvällen tvingas hon med på en bilresa där också den 27-åriga medåtalade kvinnan plockades upp. 27-åringen var då sambo med en av männen och känd för sin svartsjuka.

Enligt åtalet tvingades Sandegård åka sista biten i bakluckan. Väl ute i skogen misshandlas hon med en yxa och när hon är medvetslös dränks hon i den sanka myrmarken. Kroppen brändes sedan innan den grävdes ned i skogen utanför Hedemora.

Enligt åklagaren så har männen gjort det här tillsammans och åtalas därför båda för mord - och det finns vissa erkännanden även om ingen av dem har erkänt själva mordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista