Lottaboden i Los professionaliserar tillverkningen

Ett produktionskök för tillverkning av bland annat saft och sylt ska byggas i anslutning till bostaden och den övrig verksamheten. Ägaren Lotta Persson hoppas att nyinvesteringen får betydelse för den lilla byn med drygt 500 boende.

För 11 år sedan startade Lotta Persson i Los eget företag. Det började med försäljning av växter som hon bar in och ut ur garaget. Året därpå byggdes en bod för presentartiklar och därefter var det dags för ett växthus. År 2000 startades livsmedelsproduktionen med glögg och så småningom blev det även marmelad, sylt och saft. det gångna året har varit ett riktigt lyckosamt år för Lotta Persson eftersom hon har vunnit tre guldmedaljer och ett silver i SM i Mathantverk och dessutom tilldelats Norrlandsbjörnen av Norrlandsförbundet. I och med framgångarna har efterfrågan på hennes produkter ökat och kräver nu en mer professionell tillagning. Nu åker hon några mil söderut varje dag till den nedlagda skolan i Lobonäs där tillverkningen sker helt manuellt något som i längden blir ohållbart arbetsmiljömässigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista