Foto: Scanpix

Burmeser i länet är oroliga över utvecklingen i Burma

De burmesiska flyktingarna i Gävleborg följer just nu med spänt intresse den dramatiska utvecklingen i hemlandet Burma där de högt respekterade buhddistiska munkarna ställt sig på den folkliga opinionens sida i protesterna mot den rådande militärdiktaturen. Idag var det mer än 100.000 demonstranter som skanderade på gatorna i huvudstaden Rangoon.

I Gävleborg finns idag 35 Burmesiska flyktingar i Nordanstigs kommun och minst lika många till väntas senare i höst. I Sandviken har ett knappt 100-tal tagit sin tillflykt, en av de första som kom var Tyson Tyson som idag jobbar på kommunens integrationsenhet. 
Tyson Tyson från Burma hoppas att protesterna ska leda till att regeringen bestämmer sig för att släppa de politiska fångar som nu sitter fängslade.
Tyson Tyson som bott i Sverige sedan 2003 tycker att det är bra att det är de buddistiska munkarna som protesterar eftersom de är högt respekterade i Burma.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista