Skyttekungen stannar i Sandviken

Karusellen kring svenska bandyspelare till Ryssland har snurrat friskt i sommar. Nu verkar den ha stannat upp när det gäller Patrik Nilsson. Skyttekungen stannar i Sandviken.

-Jag hade till helgen på mig för att se om ryssarna var intresserade. Men jag har inte hört någonting, så nu blir det Sandviken, säger Patrik Nilsson till Radiosporten.

Det är hårdsatsande Raketa Kazan som har varit intresserat av den hårdskjutande Patrik Nilsson. I mitten av juli var ett kontrakt klart - trodde Nilsson. Men sedan sade den ryska klubben att man saknade pengar och kontraktet revs.

Efter helgens Champions cup i Edsbyn anmälde några andra ryska klubbar sitt intresse men nu blir det alltså Sverige och elitserien ytterligare ett år.

-Självklart hade jag velat åka till Ryssland, eftersom jag bestämt det från början. Men Sandviken är ett jättebra alternativ. Det känns bra, säger han till Radiosporten.

Nilsson har haft problem med ett knä den senaste tiden och han stod över lördagens match mot Villa i Champions cup. Men han var tillbaka i den sista matchen mot Bollnäs då han gjorde sex av Sandvikens tio mål (10-2).

Förra säsongen satte Patrik Nilsson målrekord med 70 fullträffar. 25-åringen blev också utsedd till årets spelare i svensk bandy.

Stockholm (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista