Foto: Kalle Pehrsson

Ekonomiska problem för Briggen Gerda

Föreningen Briggen Gerda har inte pengar för att finansiera Briggen Gerda. EU-bidragen är snart slut och föreningen vänder sig nu utomläns för att få hjälp med ekonomin.

Det är bekymmersamt med ekonomin för Briggen Gerda och för att råda bot på det så har föreningen vänt sig till Länsstyrelserna i Västernorrland och Upplands län för att få ett ekonomiskt samarbete.

Hoppas på tre länsstyrelser
Enligt föreningen Briggen Gerda så vill dessa län tillsammans med Gävleborg höja kultur och turistnäringen längs kusten. Där vill Briggen Gerda vara med och planerar att segla till olika jippon i Härnösand och Örnsköldsvik i norr och Öregrund och Grisslehamn i söder. På de resorna räknar föreningen med att få ett bidrag på 300 000 kronor från de tre länsstyrelserna.

Besviken på för få lokala bidrag
Men ur ett framtidsperspektiv så räcker inte de pengarna särskilt långt - Föreningen behöver nämligen få in minst en och en halv miljon kronor varje år.
 – Läget är bekymmersamt, eftersom vi hade räknat med mer bidrag och sponsorpengar lokalt när nu Gerda finns i Gävle, säger Leif Hållander som är ordförande för föreningen Briggen Gerda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista