Kris för katthemmet i Valbo

Hyreskontraktet för Gästrike katthem i Valbo utanför Gävle har sagts upp. Den industrifastighet som katthemmet är inrymt i ska nämligen rivas och ersättas av bostäder. Men att hitta ersättningslokaler är svårt och i värsta fall kan det bli en nedläggning av verksamheten.

Gästrike katthem i Valbo har fram till jul på sig att hitta nya lokaler till sin verksamhet men det är inte lätt. Det krävs ordentliga utrymmen och möjlighet att bygga utomhusburar för katterna. Det är också viktigt med en låg hyra eftersom verksamheten bygger på ideellt arbete.

Varje år hjälper katthemmet hundratals hemlösa katter till nya hem. Det finns plats för fyrtio katter åt gången och det är många som står på kölista.

Eftersom katthemmet snart måste flytta ut ur lokalerna i Valbo tvingas man säga nej till nya katter och Gun Medin som arbetar på katthemmet törs inte tänka på vad som händer med alla katter som inte får någon hjälp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista