Kilafors kan få en ny mataffär

Konsum Gävleborg möjligheten att lägga en ny Konsum-butik i Kilafors istället för att renovera den gamla.  Just nu förhandlar företaget med Statoil om att köpa tomten där Statoilmacken, som las ned i vintras ligger. Det är läget intill riksväg 83 som intresserar matvarukedjan.

I vintras stängde Statoilmacken i Kilafors. Det upprörde kilaforsborna, som i protest klippte sina statoilkort. Den aktionen fick Konsum Gävleborgs vd Anders Stake att intressera sig för läget intill riksväg 83. Om planerna går i lås kan det bli aktuellt med en byggstart redan nästa höst. Konsum för samtal med Bollnäs kommun, bland annat om att få till en rondell för bättre trafikgenomströmning. Konsum vill också lösa in några angränsande villatomter få utrymme för parkeringsplatser och varuintag. Beslut om eventuell investering kommer att tas av Konsum Gävleborg styrelse senare i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista