Brynässtjärnor på bänken gav förlust

Brynäs IF förlorade under lördagen med 2-1 borta mot Södertälje SK. Det var lagets första förlust innevarande säsong och en överraskande målsnål kalldusch för fansen efter torsdagens förtroendeingivande målspottande mot Linköping.

Efter en lysande inledning på hockeysäsongen var det på lördagen alltså dags för Brynäs IF att smaka på den bittra första förlusten. Södertälje vann på hemmaplan med 2-1 och efteråt skyllde många på tränaren Leif Boork som orginellt nog valt att låta lagets bästa spelare stå över matchen.
Leif Boork säger dock till Radio Gävleborg att hans sätt att matcha sina spelare ingår i en mer långsiktig plan. Han menar att matchen var jämn och att Brynäs mycket väl kunde ha gått segrande ur mötet.
Brynäs ende målgörare blev denna gång Daniel Johansson som genom att slå in en målvaktsretur i andra perioden kunde reducera till 2-1.
Noterbart är också att veteranen Ove Molin jubilerade genom att spela sin 700:e match för Brynäs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista