Foto: Anders Ekholm

Två gripna för Gnarpmordet

Två män greps natten till fredagen misstänkta för inblandning i mordet på en 64-årig man i hans bostad i Gnarp i april.

En 47-åring greps i sin bostad i Hudiksvall och en 28-åring greps i Stockholm efter en kortare jakt, efter att han först försökt fly från polisen genom ett fönster i en bostad. 28-åringen var sedan tidigare efterlyst av polisen.

Polisen har haft ett inledande förhör med männen som nu sitter anhållna skäligen misstänkta för mord på den 64-årige mannen som hittades skjuten i sin lägenhet i Gnarp.

Polisen har fram till i natt gjort en stor utredning och många personer har också hört, man har också tagit hjälp av mordkommissionen för att dels försöka hitta rätt på en mörk Volvo med täckta skyltar som enligt vittnen hade setts i närheten av mordplatsen, samt få tag på en man i 40-årsåldern som sågs springa från det bostadsområde där 64-åringen hade skjutits. Men om den nu anhållne 47-åringen som greps i Hudiksvall är just den mannen vill inte polisen bekräfta

Under förra veckan så intensifierades polisens arbete genom att ytterligare 5-6 perssoner från mordkommissionen sattes in i utredningen - men huruvida man fick upp ögonen på just de två männen som nu sitter anhållna - vill inte polisen berätta.

Åklagare Micael Dahlberg säger dock till Radio Gävleborg att det är högst sannolikt att han begär dom häktade nu på måndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".