Katarina och Håkan Carlsson och Mia Eberson Skjefstad. Foto Neta.

Vallstatrio tar över Träslottet

På tisdagen blev det klart vem som tar över Träslottet i Arbrå nästa år. Det blir Mia Eberson Skjefstad och makarna Katarina och Håkan Carlsson. Den 17 maj nästa år öppnar de portarna till Träslottet men besökarna behöver inte vara oroliga att det skett några stora förändringar.

Trion som tar över Träslottet tänker driva verksamheten i samma anda som grundaren Willy Maria Lundberg. Hon startade 1964 med ambitionen att visa allmänheten bra moderna produkter.

För 25 år sen tog dottern Irja Persson över och har drivit gården sen dess. Nu när hon lämnar över till de nya arrendatorerna är hon mycket glad.

-Det känns positivt och jag är väldigt glad att det blev just de tre eftersom de tänker driva Träslottet i samma stil, säger Irja Persson.

Gården som egentligen heter Hans-Anders, ägs av en stiftelse, Erik och Marta Perssons Minnesstiftelse. Stefan Permickels som är ordförande i stiftelsen tycker också han att det känns bra med de nya arrendatorerna.

-De hade ett bra koncept som stämmer överens med Träslottet och de har lokal förankring, säger Stefan Permickels.

Mia Eberson Skjefstad har jobbat med Folkteatern och barnteatern Heffaklumpen i Bollnäs. Hon har bott i Vallsta i 9 år.

Makarna Katarina och Håkan Carlsson driver ICA Vallsta sen 4 år och har bott i Vallsta i 6 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".