36-åringens tur att vittna

I dag fortsätter rättegången mot de två män och den kvinna som är misstänkta för att ha dödat sandvikenkvinnan Madeleine Sandegård i maj förra året.

I dag var det den 36-årige mannens tur att bli förhörd av åklagare Mikael Hammarstrand.

I går skulle den 26-årige mannen förhöras men han vägrade svara på några frågor och även i dag sitter han och begraver sitt ansikte i händerna.

Men 36-åringen svarar däremot och ger sin version av vad som hände dom där vårdagarna för drygt ett år sedan då Madeleine Sandegård bragdes om livet.

Enligt 36-åringen hade han och 26-åringen knarkat i över en vecka. Hur de hamnade i lägenheten med Madeleine Sandegård är oklart men de befann sig där alla tre på morgonen den 2:a maj. Det hade varit gräl och 36-åringen beskiver, med sin sydländska dialekt, situationen som sinnessjuk.

De bestämmer, oklart vem, att de ska ge sig ut på en biltur för att lugna ner situasionen och enligt 36-åringen för att skaffa mer amfetamin eller något lugnande.

36-åringen säger att han var oroad för Madeleine Sandegårds psykiska hälsa.

Resan går mot Hofors där 36-åringen bor tillsammans med sin flickvän, den medåtalade kvinnan.

Han ringer till henne men får svaret att han inte får komma dit för hon har besök. Hon tar också avstånd från 36-åringen när han är påverkad.

Men 36-åringen ringer också andra samtal som spelas upp i rätten.

Telefonen är en viktig del i åklagarens bevisning. Han visar listor på hur 36-åringen och 26-åringen har ringt och framför allt när telefonen stängdes av någon gång vid åttatiden på kvällen.

Varför stängdes telefonen av då om ni var på väg för att köpa narkotika undrar åklagaren? 36-åringen hade inget riktigt svar på den frågan, det var heller inte hans telefon.