Frölundas Karl Fabricius jublar efter 3-0 målet bakom Daniel Sperrle. Foto: Adam Ihse, Scanpix

Ny hemmaseger för Frölunda

Frölunda tog en säker seger mot ett Brynäs som för första gången spelade utan gamle tränaren Leif Boork.

5-0 efter två perioder blev till slut 5-1 när Brynäs reducerade med 13 sekunder kvar av matchen.

Brynäs målvakter har inte lyckan med sig när de möter Frölunda. Två förluster på tre dagar till mycket beroende på stundtals sviktande målvaktsspel.

Senast i lördags uppe i Gävle gav Daniel Sperrle upp efter att ha släppt in fyra mål. Då återstod det drygt fem minuter av matchen. Nu gav han upp efter 32 sekunder i andra perioden sedan han släppt in just fyra mål.

-Jag valde att börja med Sperrle i målet trots att han fick utgå förra matchen. Han tog den situationen bra och jag tycker han förtjänade att få stå i dag, sade Brynäs nye tränare Olof Östblom efter matchen.

När Marks Korhonen i lördags hoppade in i matchen släppte han in ett mål efter 19 sekunder. I Scandinavium tog det en minut och 18 sekunder innan han tvingades plocka ut en puck från målet. Men efter det spelade han mycket bra och spikade igen.

-Korhonen spelade fantastiskt bra trots att han kunnat bli nervös efter att ha släppt in ett mål så tidigt, sade Östblom.

Scandinaviums nye kelgris Ari Ahonen spelade otroligt bra i Frölundas mål och var bara 13 sekunder från att hålla sin andra nolla inför hemmapubliken.

Trots de stora segersiffrorna var inte Brynäs helt chanslösa - laget vann till exempel skottstatistiken med 33-24. Just Ari Ahonen var en avgörande orsak till att Brynäs aldrig kom närmare i målprotokollet.

-Han var otroligt bra i kväll. Han var vår klart bäste spelare, sade Frölundas tränare Per Bäckman.

I matchen var Frölunda överlägset bäst i första perioden och ledningen med 3-0 var helt odiskutabel. Två snabba mål i den andra perioden gjorde att Frölunda kunde spela mer avslappnat resten av matchen. Det gav Brynäs en del chanser just i den andra perioden.

-Det blev lite Hawaii-hockey där. Men i den tredje perioden tycker jag att vi spelade säkert och gjorde vad vi skulle för att spela av matchen, sade Per Bäckman.

Matchen var alltså den första för Brynäs sedan Leif Boork fick lämna tränarposten. Det blev inte den nytändning som man kanske hade hoppats på.

-Naturligtvis är det en tung förlust efter vad som skulle vara ett nytt avstamp. Vi kom i ett tidigt underläge och blev stressade och bortspelade.

-Det positiva är dock att vi håller nollan i nästan två perioder på slutet, sade Olof Östblom.

Leif Brändström/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".