Även anhöriga får jobb i Bollnäs och Ovanåker

I Bollnäs och Ovanåker tar man nu nya grepp för att kunna rekrytera personal till företagen. Lockbetet är att erbjuda jobb även till den anhörige som flyttar in i kommunen tillsammans med den som rekryterats.

Per-Åke Svensson i nätverket Företagsringen menar att en sådan här medflyttarservice är avgörande för företagens framtid.
Företagsringen är ett nätverk med 19 företag från Bollnäs och Ovanåker. Syftet med nätverket är att företagen ska hjälpas åt när det gäller hälsovård, utbildning och praktik. Det har också varit möjligt för anställda att prova jobba hos ett annat företag i nätverket.

Nu är det dags för ännu en satsning inom Företagsringen - medflyttarservice. Det är en samverkan med näringslivskontoret i Bollnäs kommun, arbetsförmedlingen och landstinget.
 – Att kunna erbjuda den här servicen att även medflyttande kan få ett jobb kommer är bra, säger Per-Åke Svensson i nätverket Företagsringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista