Foto: Magnus Hansson

Ska hästskor rädda fabriken i Norrsundet?

Ett nystartat företag vill ta över fabriken i Norrsundet när Stora Enso lägger ner tillverkningen av pappersmassa 2009. Och det är hästskor som ska kunna rädda kvar jobben hävdar företaget.

Göran Bäuerle från Norrsundet menar på fullaste allvar att spelet Hästsko-varpa ska rädda arbetstillfällerna i Norrsundet efter att fabriken läggs ner år 2009. Ett hundratal jobb ska kunna skapas. Men det återstår en hel del arbete som att skaffa finasiärer.

-Tanken är att konkurrera med andra trädgårdsaktiviteter som kubb och krocket, säger Göran Bäuerle som ligger bakom planerna.

Det finns också andra företagare som är intresserade av att köpa pappersmassafabriken i Norrsundet enligt fackförbundet Pappers. Men Stora Enso tänker inte sälja pappfabriken till någon annan som driva den.

-Vi förstår att frågan kommer tillbaka eftersom det här är en tung och smärtsam process för alla berörda. Men vi sa redan i förra veckan att vi inte kommer att sälja Norrsundet, säger Christer Ågren som är Sverigechef för Stora Enso.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".