Förskolor i Bollnäs övergår i privat regi

Fyra förskolor i Bollnäs kommun kan gå över i privat regi i början av nästa år. Det är nuvarande rektor Elisabeth Stenqvist och hennes man som vill ta över.

Elisabeth Stenqvist och hennes man, Anders,  vill ta över förskolorna i Söräng, Rengsjö och dom två på Granberg plus två dagbarnvårdare i Bollnäs. Totalt berörs ett 40 tal anställda och 190 barn.

I Bollnäs innestad finns idag en kö till barnomsorgen och det kan därför bli fler avdelningar med annan inriktning menar Elisabeth Stenqvist.

– Jag drömmer om att få öppna en eller ett par avdelningar med teknik/naturinriktning dit föräldrar från Granberg i första hand kan söka, säger Elisabeth Stenqvist.

Att kommunala verksamheter övergår i privat regi är helt i linje med den borgerliga alliansens intentioner i Bollnäs kommun. Redan för fem år sen fattade kommunfullmäktige beslut om att underlätta för anställda att ta över kommunala verksamheter, men nån rusning har det inte blivit. Därför tycker moderaten Åsa Äng eriksson att det är positivt att det nu är någon som vill ta över fyra förskolor på ett bräde.

– Det är bra att det finns personal som kanske vill driva verksamheten på ett annat sätt och här handlar det om kvinnligt företagande och det är otroligt viktigt, säger Åsa Äng Eriksson (m) ordförande i barn-, utbildnings- och kulturnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".