Anthony Valdes Osorio höststädar på Nordost. Foto: Therese Jacobson

Ungdomsbråken på Nordost stoppas med aktiviteter

Projektet som ska få stopp på ungdomsbråken på Nordost i Gävle har startat. Under höstlovsveckan arrangeras dagliga aktiviteter för ungdomarna som bor i stadsdelen. På onsdagen var det städning och korvgrillning på schemat.

På onsdagen var det städning och korvgrillning på schemat. Alla som bor i området har bjudits in att vara med och uppslutningen har varit stor.

- Jag vill att det ska vara fint och att det ska vara rent i det här området så att alla kan leka och att de som kommer som gäster inte tycker det är smutsigt, säger Anthony Valdes Osorio, en av alla höstlovslediga som deltog i städningen.

Aktiviteterna är en del i det nystartade projekt som syftar till att få ett stopp på ungdomsbråken och kriminaliteten som har härjat på Nordost i Gävle de senaste månaderna.

Det är bostadsbolaget Gavlegårdarna, polis, socialtjänst, skolan, studiefrämjandet och ytterligare en rad samhällsfunktioner som samverkar. Och just meningsfulla fritidsaktiviteter på Nordost ses som en nycklarna för att få lugn i stadsdelen.

Lars Wennman är projektledare för den här veckans aktiviteter:

- Uppslutningen visar att det finns behov av aktiviteter på Nordost. Det är väldigt få barn som är föreningsaktiva, men det ska vi ändra på, säger Lars Wennman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".