OS nästa för bandyn

Svenska bandyförbundet hoppas att bandy ska bli en OS-sport! Och för att detta ska bli verklighet så har före detta Uefa - basen, Lennart Johansson, tagit på sig ordförandeskapet i en internationell kommitté som ska arbeta för att detta ska förverkligas.

Det krävs att bandy spelas i minst 25 länder på tre kontinenter för att det ska bli en OS-gren. Å nu får alltså bandyn hjälp från fotbollens värld. Den före detta Uefa-basen Lennart Johansson ska leda ett arbete för att få med bandy till vinter-OS år 2014.

– Jag är beredd att ta alla de kontakter jag har i den olympiska rörelsen och inom sporten i övrigt, fotbollen och bandyn är ju besläktade, menar Lennart Johansson.

Utbredd sport som spelas i få länder

Lennart Johansson tror att det som talar för att bandy kan bli en OS-sport är att det är en etablerad och utbredd sport. Mot det talar att det är få länder som idag ligger i bandyns världstopp.

– Det låter häfigt och stort, säger Stefan Åkerlind, bandytränare i SAIK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".