Gefle Dagblads julklapp en förolämpning?

En bok som de anställda på Gefle Dagblad fått i julklapp av företagsledningen har skapat irritation bland personalen. Boken som av journalisterna tolkats som en uppmaning att tänka så lite självständigt som möjligt riskerar nu att försämra förhållandet mellan tidningsledningen och facket.
I boken som handlar om hur man ska tackla förändringar är det dom som inte tänker och reflekterar som klarar sig bäst. Historien kretsar kring fyra figurer som letar efter ost i en vindlande labyrint. För mössen Sniff och Snabb som bara har enkla gnagarhjärnor och inte tänker så mycket går det bra. För dom två pysslingarna Suck och Stön som har tankar och känslor går det sämre. Det budskapet har alltså ytterligare försämrat ett förhållande mellan företatagsledning och personalen som redan pressats av fusionsplanerna med Arbetarbladet. Gefle Dagblads VD Jan Cahling håller dock inte med om kritiken att boken uppmanar till så lite tankeverksamhet som möjligt. I en kommentar understryker han att tidningen inte vill belöna medarbetare för att dom inte reflekterar och agerar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".