Numer en giltig hastighetsskylt i Bollnäs. Foto Neta

Fortkörare kan få tillbaks fortkörningsböter efter miss av Bollnäs kommun

Fortkörare i centrala Bollnäs kan få tillbaka både böter och körkort - i alla fall de som åkt fast på Nygatan. En miss av kommunen har nämligen gjort att 30-bestämmelsen på sträckan varit ogiltig.

I maj 2005 infördes en 30-zon på alla gator i Bollnäs centrum. Men när en tjänsteman skulle skriva in beslutet i trafikliggaren glömdes Nygatan bort och då är hastighetsbegränsningen ogiltig.

Det här misstaget upptäcktes nyligen, alltså två och ett halvt år efter att hastighetsskyltarna för 30 kilometer kom upp. Nu har misstaget rättats till och Nygatan har förts in i kommunens trafikliggare.

Detektivarbete för polisen

För polisen i Bollnäs återstår ett riktigt detektivarbete. De måste leta upp alla som fått böter på den aktuella sträckan. För en del blir det återbäring i form av pengar medan andra kanske till och med får tillbaks körkortet, beroende på hur fort det gått.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".