Ferm nöjd med straffet men Bollnäsbon överklagar

Lars Ferm kommer inte att överklaga domen mot honom på sju års fängelse. Bollnäsbon däremot överklagar till hovrätten med hopp om frikännande eller strafflindring. Samtidigt överklagar åklagaren Bollnäsbons straff med krav på straffskärpning.
Lars Ferm har ihop med sin advokat beslutat sig för att inte överklaga tingsrättens dom mot honom till hovrätten. Ferm dömdes i måndags av Bollnäs tingsrätt för bland annat grovt rån och människorov. Hans kumpan en 33-årig Bollnäsbo går däremot vidare till hovrätten och yrkar på ett frikännande alternativt strafflindring, det säger hans försvarsadvokat Kaj Axlund till Radio Gävleborg idag. Mannen dömdes av tingsrätten till fem års fängelse för bland annat grovt rån och olaga frihetsberövande. Det här innebär att även kammaråklagare Christer Sammens nu väljer att gå vidare till hovrätten när det gäller domen mot Bollnäsbon. Åklagaren tänker yrka på ett längre fängelsestraff.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".