Över 40 procent utan slutbetyg i Ljusdal

Nästan hälften av gymnasieeleverna i Ljusdals kommun lämnar gymnasiet utan slutbetyg. Därmed tillhör Ljusdal de kommuner i landet där flest elever blir utan betyg från gymnasieutbildningen.
Ljusdal är en av de fyra kommunerna i landet som har sämst siffror i statistiken - bara 59% av eleverna får slutbetyg från gymnasieskolan. Och 41 procent blir alltså utan slutbetyg. Siffrorna visar hur många som har slutbetyg fyra år efter att dom började sin gymnasieutbildning. Genomsnittet för länet är detsamma som riksgenomsnittet - det vill säga - bara 27 procen blir utan slutbetyg. För Ljusdal har siffrorna försämrats betydligt sen förra året då 14 procent av gymnasieeleverna saknade slutbetyg efter fyra år. En av orsakerna till försämringen från förra årets statistik kan vara att kraven har ändrats från och med läsåret år 2000/2001då det inte längre utfärdas slutbetyg till elever som har haft hög frånvaro på någon kurs.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".