Pappa häktad för grov våldtäkt på sina barn

En 53-årig Gävlepappa häktades i dag vid Gävle tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt på sina egna barn. Barnen är i dag fyra och sju år gamla, men de var ännu yngre när övergreppen ska ha skett. Dessutom misstänks barnens mamma för medhjälp till våldtäkterna. Även mot henne hölls idag häktingsförhandlingar men kvinnan försattes på fri fot, dock kvarstår misstankarna mot henne. Båda föräldrarna nekade i rätten till anklagelserna.
De två barnens biologiska föräldrar misstänks för att ha genomfört våldtäkterna på sina egna barn. Vid ett stort antal tillfällen ska, enlig åklagaren, den 53-åriga pappan ha tvingat till sig samlag med de två barnen, då alltså bara två och fem år gamla. Pappan häktades i dag vid tingsrätten, medan mamman släpptes på fri fot i väntan på åtal. Den 34-åriga mamman har, enligt häktningsframställan, vetat om vad pappan gjort men avstått från att ingripa till barnens försvar. Enligt åklagaren har mamman vid ett par tillfällen till och med medverkat i de grova sexuella övergreppen. Våldtäkterna ska ha skett i familjens bostad under år 2000 och ända fram till hösten år 2001 då barnen omhändertogs av de sociala myndigheterna eftersom det fanns misstankar om att de for mycket illa. Och det är alltså efter omhändertagandet som barnen har börjat tala om det dom har varit med om.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".