Många vårdanställda fortsatt deltidsarbetslösa

Gävleborgs län ligger under riksgenomsnittet då det gäller att minska deltidsarbetslösheten bland anställda inom vård och omsorg.
Länet klarar därmed inte att leva upp till det halveringsmål för deltidsarbetslösheten inom vården som regeringen beslutat om. I slutet av januari i år hade den i Gävleborgs län bara sjunkit med 45 procent medans minskningen i hela landet var 50 procent. Detta då jämfört med i november -99 som var startpunkten för regeringens halveringsmål. Det visar siffror från arbetsmarknadsstyrelsen. En viktig orsak till att Gävleborg inte riktigt lyckades nå målet på en halvering av deltidsarbetslösheten inom vård och omsorg, är att det gick trögt under de första åren efter att målsättningen sattes upp, i november 1999. Det säger Länsarbetsdirektör Jan Olof Dahlgren till Radio Gävleborg. Men han menar att länet det senaste året har tagit ett ordentligt steg mot målsättningen. Han lyfter framförallt fram Bollnäs som ett exempel på en kommun som redan tidigt började fokusera på att minska deltidsarbetslösheten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".