P-avgifter irriterar i Hudiksvall

Hudiksvall är den enda större kommunen i Hälsingland som har parkeringsavgifter. Kommunen tjänar miljonbelopp, både på avgifter och på böter från dem som slarvat med betalningen. Det retar många Hudiksvallsbor men kommunen behöver intäkterna.
Två miljoner kronor per år får Hudiksvall till kommunens kassa från felparkerare och parkeringsavgifter. Hudiksvalls kommun är den enda av de fyra större orterna i Hälsingland som tar betalt av parkerarna. Och det här orsakar irritation bland parkerande Hudiksvallsbor och besökare. Kommunen räknar med intäkterna från felparkerarna och p-avgifterna i sin budget, som går till tekniska förvaltningens övriga verksamhet som till exempel snöröjning. P-G Johansson som är trafikingenjör i Hudiksvalls kommun säger att han är medveten om att P-avgifterna orsakar en del irritation men att tidigare försök visat att det inte fungerar med fri parkering i Hudiksvall.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".