Sju nya mål av Patrik Nilsson

Hammarby täppte igen och utmanade och hade 4-4 en bit in i andra halvlek.

Då exploderade Sandviken.

Då exploderade framför allt Patrik Nilsson, som sköt sju mål (! ) igen när Sandviken vann med 10-4 i bandyns elitserie.

Hammarby såg ut att vara på väg mot en ny skräll, liknande den i söndags där man vann med 8-2 mot Sandviken på Zinkensdamm.

Detta efter en första halvlek där isen var nästintill ospelbar efter ett raketfyrverkeri och omspolning före avslag.

Saik ledde då med 3-2 sedan Patrik Nilsson petat in ledningsmålet i slutminuten.

Lika med 25 kvar

Men Hammarby gav sig inte. Skyttekungarna David och Lasse Karlsson gjorde två mål var och det stod 4-4 med 25 minuter kvar att spela.

Patrik Nilsson hade då redan gjort sitt andra mål för kvällen, och i 67:e blev han felaktigt stoppad och Magnus Muhrén dundrade in 5-4 på straff.

Sedan var det bara Patrik Nilsson resten av matchen. Han gjorde fem mål på de avslutande 21 minuterna, varav tre i slutminuterna.

-Jag har tre fantastiska passningsspelare bakom mig på mittfältet, och det är ibland bara att åka rätt och hålla i klubban så kommer bollen där, sade Nilsson.

Till slut gjorde Nilsson sju mål i matchen, för tredje gången den här säsongen. 25-åringen satte i fjol målrekord med 70 mål på 25 matcher i seriespelet. Nu står han på 58 mål efter 15 matcher av elitserien - och bara sjukdomar eller skador kan stoppa Sandvikenesset från ett ny rekordnotering.

-Vad ska jag säga? Det bara flyter på. Till slut blir det sju mål även i en sån här match trots att vi får kämpa stenhårt för att få grepp om den, sade Nilsson.

Stark match av Muhrén

-Men i kväll var det faktiskt absolut viktigast att vinna. Vi hade verkligen inte lust att förlora mot Hammarby ytterligare en gång, sade Nilsson.

Det var inte bara Nilsson som imponerade. Den tidigare skyttekungen Magnus Muhrén gjorde två mål, passade till tre av Nilssons - och var hjärnan i hemmalaget.

Sandviken leder fortfarande elitserien och är obesegrat på hemmaarenan Jernvallen de senaste två säsongerna. Även övriga topplag vann utan besvär: Edsbyn slog Motala borta med 7-5 och hemma krossade Västerås Falun med 10-4. Kvällens jämnaste match spelades i Uppsala. Där fick Vänersborg revansch mot Sirius efter hemmaförlusten nyligen och vann med 3-2. Gripen-Trollhättan vann det västsvenska derbyt mot Villa-Lidköping med 7-5. Övriga resultat: Vetlanda-Broberg-Söderhamn 4-1 och Bollnäs-Tillberga 6-4.

Sandviken (TT)