Dödsolyckan söder om Arbrå utreds

På måndagen startades en olycksplatsutredning efter den trafikolycka som krävde tre unga mäns liv i lördags. Den bil som de tre 19 åringarna färdades i kom över i fel körbana och frontalkrockade med en mötande långtradare.

I lördags omkom tre 19-åriga män i en trafikolycka på riksväg 83 mellan Lottefors och Arbrå. Bilen som männen färdades i kom över på fel sida och frontalkrockade med en mötande långtradare. 

På måndagen gjordes en platsundersökning av polis och vägverket för att ta reda på hur olyckan kunde ske.

Frontalkrocken mellan personbilen och långtradaren skedde precis på krönet när man passerat Arbrå och kommit in i skogsområdet innan Lottefors. Vägen där är kurvig och det går inte att mötas tre i bredd.

Varför olycksbilen kom över i mötande vägbana är än så länge oklart. Just där olycka inträffade svänger vägen lätt åt höger. Om föraren försökt köra om eller varit ouppmärksam och tittat på annat och därför kört rakt fram kan ingen svara på just nu.

– Vittnen som färdades bakom olycksbilen har inte kunnat förhöras än eftersom det är kamrater till de omkomna männen och de är mycket chockade berättar Ulf Carnerius, förundersökningsledare vid trafikpolisen i Gävleborg.